Sociaal Panorama Training -Basis

2-daagse op basisniveau

Deze Sociaal Panorama Training is een bijscholing voor professionals in begeleiding en behandeling.

Ontdek het Sociaal Panorama, zoals oorspronkelijk ontwikkeld in de jaren ’90 van de vorige eeuw door NLP-er Lucas Derks. Deze veelzijdige methode wordt inmiddels wereldwijd onderwezen, maar is in Nederland nog relatief onbekend.

 

Deze 2-daagse Sociaal Panorama Training is een afgeronde bijscholing. Je ontwikkelt een gedegen basiskennis en -vaardigheid van Sociaal Panorama. Na afloop beheers je diverse bijzonder simpele en doeltreffende deeltechnieken.

Meld je hier aan: Inschrijven

Sociaal Panorama Training Basis

Je ontdekt uitgangspunten als ‘relatie is locatie’ en de Wet van Derks. Vooral gaan we aan de slag met heel praktische deeltechnieken voor het onderzoeken en bijstellen van het familiepanorama van je cliënt. Ook leer je interventies voor het verbeteren van zijn zelfbeeld. Deze deeltechnieken ga je in deze 2-daagse zorgvuldig aanleren en toepassen, zodat je ze direct daarna kunt gaan gebruiken in de praktijk.

De Sociaal Panorama Training – Basis is een op zichzelf staande bijscholing. Ook kun je deze Sociaal Panorama Training inzetten als eerste stap in je ontwikkeling naar Sociaal Panorama Consulent.

 

Voor wie is de Sociaal Panorama Training – Basis?

Professionele counselors, coaches en therapeuten.

Vooropleiding: een beroepsopleiding op minimaal HBO-niveau.

Enige basiskennis van NLP is helpend, maar niet verplicht. Het is in het bijzonder handig als je bekend bent met het werken met hulpbronnen (re-imprinting), Change Personal History en een tijdlijn. Ben je helemaal niet bekend met NLP? Dan adviseer ik je vooraf het beknopte e-book De Levenslijn van Lucas Derks te bestuderen.

Ben geen therapeut of coach, maar zoek je als cliënt een behandelaar

die werkt met Sociaal Panorama? Lees dan hier verder.

Wat levert de Sociaal Panorama Training – Basis me op?

 • Begrijp de uitgangspunten van de methodiek Sociaal Panorama, zodat je nieuwe inzichten krijgt.
 • Leer meerdere concrete technieken toepassen die bruikbaar zijn voor vrijwel alle hulpvragen.
 • Doe inspiratie op om complexe hulpvragen op een eenvoudige manier te benaderen.
 • Weet hoe je Sociaal Panorama kunt combineren met jouw eigen werkwijze, zodat het een geheel vormt.

Sociaal Panorama Training deelnemers in Arnhem

‘Jouw plek tussen anderen heb je onbewust vastgelegd. Daardoor blijf je wie je bent en zoals je bent, ook al wil je het misschien anders. Relaties worden binnen het Sociaal Panorama-model opgevat als onbewuste constructies die we hebben gemaakt in onze mentale ruimte. We beleven mensen die we kennen op een plek ten opzichte van onszelf, en die plek bepaalt de aard en kwaliteit van onze relaties. Met behulp van Sociaal Panorama kunnen problemen met intieme relaties, zelfvertrouwen, conflicten, macht, families en teams relatief eenvoudig geanalyseerd en opgelost worden.’

 

Wat krijg ik allemaal?Acute Sense Training Goodiebags

 • Instructie en concrete handleidingen en stappenplannen van verschillende technieken uit Sociaal Panorama om met al je cliënten te gebruiken.
 • 2 Goed verzorgde trainingsdagen met drankjes, macarons, finger-food en salade om samen van te genieten.
 • Full-color handout om al het geleerde in terug te vinden.
 • Kleine lesgroep, zodat er volop persoonlijke aandacht voor jou en jouw persoonlijke werkwijze is.
 • Begeleiding op afstand bij je zelfstudie en praktijkopdracht gedurende de looptijd van de training, waardoor je het direct onder supervisie in praktijk kunt brengen.

Investering:

 • Voorbereidende zelfstudie: ca. 1 uur.
 • Trainingsdag 1.
 • Praktijkopdracht met cliënt of proefpersoon (studiebelasting incl. voorbereiding en verslag ca. 3 uur).
 • Zelfstudie: ca. 1 uur.
 • Trainingsdag 2.
 • Tarief: €297 excl. BTW.

Locatie:

Trainingslocatie van Acute Sense Training aan de Burgemeester Matsersingel 200, 6843NZ te Arnhem.

Je brengt je eigen lunch mee, maar er wordt een heerlijke salade klaargemaakt voor daarbij. Je wordt uitstekend verzorgd, met versnaperingen, drankjes en patisserie.bijscholing voor therapeuten training voor counselors succesvolle praktijk

 

 

Trainer:

De Sociaal Panorama Training wordt verzorgd door Claudie van Ginneken.

Claudie is ervaren Sociaal Panorama Consulent, hypnotherapeut, psychosociaal therapeut, NLP-er en specialist Eenzijdig Relaties Verbeteren. Zij is vrijwel jaarlijks als assistent-trainer actief in de landelijke Sociaal Panorama Consulenten Opleiding.

Zij heeft een achtergrond in de psycholinguïstiek en onderwijskunde. Sinds de eeuwwisseling heeft zij zich toegelegd op therapeutische behandeling. Naast haar therapeutische werk met cliënten geeft zij les in onder meer hypnotherapie, medische hypnose, kindertherapie, Eenzijdig Relaties Verbeteren, behandeling van ALK / SOLK en Sociaal Panorama aan diverse post-HBO-opleidingen en bijscholingsinstituten.

Data: Sociaal Panorama Training PowerPoint Presentatie

Vrijdag 28 oktober 2022 en

Zaterdag 5 november 2022

van 10:00 tot 16:30 uur

Schrijf je nu in: Aanmelden