Over Claudie


Toen ik midden 30 was, leek ik mijn leven aardig op de rit te hebben. Ik had een uitdagende baan als senior onderwijskundig cursusmanager bij het Ministerie van Justitie, werkte met een enthousiast team van docenten, auteurs en redacteuren, bevlogen collega’s, tevreden klanten en een betrouwbaar management dat me steunde als ik daar behoefte aan had. Kortom: een prachtige baan. En ik merkte dat er iets ontbrak.

Onverwacht verloor ik mijn broer. Mijn leven schudde op zijn grondvesten. Hij had zelf verkozen het leven te verlaten en ik liet alles uit mijn handen vallen, tot ik wist: wat maakt voor mij het leven waard geleefd te worden?

Claudie van Ginneken, eigenaresse Acute SenseEen jaar van bezinning brak aan. Ik kwam tot het inzicht dat ik vooral iets wilde bijdragen aan het geluk in de wereld; dat ik mensen zou kunnen helpen waarde toe te voegen aan hun leven. Op een donderdagmiddag had ik een goed gesprek met vrienden. De puzzelstukjes vielen op hun plek. Ik kwam tot het inzicht dat ik als hypnotherapeut al mijn talenten optimaal tot hun recht kon laten komen èn anderen kon helpen met het versterken van hun innerlijke vrede, verbondenheid en levensenergie.

Wat ik wil bereiken met Eenzijdig Relaties Verbeteren

Tijdens mijn werk als hypnotherapeut ontdekte ik dat veel lijden bestaat door pijn om relaties. Mijn cliënten begonnen niet aan het verbeteren van hun relaties. Sommigen omdat de ander niet mee wilde werken, omdat ze er niet met de ander over durfden praten of omdat ze verstrikt waren in een loyaliteitsconflict. Anderen wilden geen aandacht aan de relatie geven omdat ze het contact juist wilden verbreken terwijl de relatie ze wel intens bezig bleef houden. Of ze dachten dat het onmogelijk was, omdat de ander er simpelweg niet meer was.

Binnen NLP specialiseerde ik me in Sociaal Panorama, ik deed specialisaties binnen hypnotherapie voor het werken met kinderen en het werken met zwangeren. Ik bouwde als hypnotherapeut en coach ruime ervaring op met uiteenlopende doelgroepen en ik ontwikkelde de methode Eenzijdig Relaties Verbeteren – ERV® . Met mijn methode bleek ik cliënten te kunnen helpen die tot dan toe vast leken te zitten in een onveranderbare relatie en vastliepen in elke vorm van therapie, coaching, begeleiding en zelfhulp.

Kinderen in echtscheidingen kregen ruimte om zichzelf te zijn; ouders met een eeuwig knagend idee dat ze tekort schoten voelden zich zelfverzekerd en tevreden; decennialange familieconflicten bleken te kunnen verdwijnen; verbitterde echtgenoten gingen elkaar weer waarderen; verloren vriendschappen konden worden hersteld of losgelaten; cliënten brachten vertrouwen, begrip en warmte in relaties met demente ouders of geestelijk gehandicapte familieleden. Ook als de ander was overleden bleek het goed mogelijk alsnog zorgvuldig te doen wat de cliënt nog had willen doen en zo nodig de relatie met terugwerkende kracht te helen.

Graag wil ik mensen die worstelen met gedachten aan een pijnlijke relatie in het heden of verleden helpen hun energie, rust en levensvreugde weer volop de ruimte te geven.


Na een carrière binnen de onderwijskunde – waarbij ik vele docenten en trainers opleidde, lesmaterialen ontwikkelde en opleidingen opzette – legde ik me toe op het helpen van medemensen door middel van therapie en coaching. Naast de 4-jarige post-HBO-opleiding Hypnotherapie volgde ik onder meer een NLP-opleiding en een opleiding tot Sociaal Panorama consulent. Inmiddels heb ik vele kinderen en volwassenen mogen helpen bij het eenzijdig verbeteren van relaties. Als docent ben ik verbonden aan diverse opleidingen voor reguliere en complementaire hulpverleners, zoals hypnotherapeuten. Mijn expertise wordt erkend door onder meer de NBvH,  het Register Beoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) en het Centrum Post-Initieel Onderwijs Nederland (CPION).

CPION


Lees verder over mijn visie en strategie ⇒